• Gratis verzending
    Bestelling boven de € 150,-
  • Bestellen op factuur
    Bedrijven bestellen op factuur
  • Bedenktijd
    14 dagen opzicht
Winkelwagen

0 producten


Incontinentie zorg

Wat is incontinentie?

Incontinentie is een aandoening waarbij iemand de controle kwijt is over de blaas of over de sluitspier van de anus. Dit betekent dat de urine of ontlasting niet kan worden opgehouden. Incontinentie is een relatief veel voorkomende aandoening. Er is uitgerekend door een onderzoeksbureau dat aan het begin van de 21ste eeuw er ongeveer zo’n miljoen mensen in Nederland waren met incontinentie problemen. Hier zijn verschillende oorzaken voor. Dit kunnen zowel de blaas zelf zijn, de bekkenbodem of dat de zenuwen niet goed doorgeven wanneer de blaas vol is. Ook kunnen prostaatklachten een oorzaak zijn, bij de mannen. Verschil is er dus ook, tussen mannenincontinentie en vrouwenincontinentie.

Er zijn verschillende soorten urine incontinentie:

- Inspanningsincontinentie: urine verlies wanneer er kracht gezet wordt op de blaas. Dit kan dus in het geval van sporten, lachen of iets tillen. Urineverlies komt niet alleen voor bij vrouwen, maar ook bij mannen, voornamelijk na een operatie wegens prostaatkanker.
- Drangincontinentie : urine verlies treedt op direct bij het gevoel van plassen.
- Overloopincontinentie: de blaas is continue vol, waardoor er telkens druppels, of kleine beetjes urine worden los gelaten.
- Neurogene incontinentie : als de lichaamszenuwen of het centrale zenuwstelsel beschadigd is, kan een te krachtige of een te slappe blaas ontstaan. 
- Bedplassen: bedplassen is een probleem bij kinderen tot plusminus 10 jaar, maar ook op latere leeftijd kan je hier last van houden. Hier kunnen vele oorzaken voor zijn, waaronder gezinsproblemen of vast slapen. 
- Vesico-vaginale fistel: deze soort urine-incontinentie komt maar zelden voor in Nederland. Het komt met name voor in gebieden waar geen goede kraamzorg is, aangezien de oorzaak een complicatie na een bevalling is.

Er zijn medicijnen die in een aantal gevallen ervoor kunnen zorgen, dat de incontinentie klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Een andere methode is het trainen van de blaas. Ook hierbij kan in sommige gevallen urineverlies afnemen. Medische ingrepen zijn tegenwoordig ook mogelijk. Voorbeeld hierbij is het plaatsen van elektroden in de lage rug, waardoor het zenuwstelsel zodanig wordt gemoduleerd dat de functie en coördinatie wordt beïnvloed en de incontinentie kan afnemen. Nadeel hiervan is dat de ingreep geen zekerheid tot succes biedt. Verder bestaat ook de mogelijkheid tot het aanschaffen van incontinentiemateriaal, zowel luiers voor volwassenen of inlegverbanden voor urineverlies vallen hieronder.

Voordelen dragen van incontinentiemateriaal

Er zijn verschillende voordelen voor het dragen van een incontinentiemateriaal, zoals een incontinentiebroek of incontinentie inlegger:

- Niet meer bang hoeven zijn of u het toilet wel op tijd haalt.
- Geen last meer van natte of smerige kleding.
- Beddengoed niet meer uit hoeven wassen.
- s Nachts door kunnen slapen om zodoende elke keer weer fitter wakker te worden.
- Geuren worden ook opgenomen in de luier.

Incontinentiemateriaal is tegenwoordig zo ontwikkeld dat het draagcomfort sterk verbeterd is. Er zijn vele soorten en maten incontinentiemateriaal te koop. Ook zijn de gebruikte materialen steeds verder doorontwikkeld voor een prettig draagcomfort. Om de juiste maat te kiezen van een incontinentie broekje dient de omvang van de middel te worden gemeten.

In zowel de incontinentie broekjes, als de incontientie inlegger zitten speciale geur absorberende onderdelen waardoor u ook niet bang hoeft te zijn, dat u of anderen rondom u last krijgen van de geur of stank. Een voordeel van de huidige incontinentieluiers is dat er ook modellen zijn die je kan wassen. Hierdoor is het mogelijk deze vaker te gebruiken. Er zitten speciale vezels in die ervoor zorgen dat het urineverlies snel wordt opgenomen. Naast deze eigenschap beschikken de vezels over een zachtheid, waardoor het incontinentiemateriaal prettig aanvoelt. De vezels die het vocht opnemen, zorgen er ook voor dat bacteriegroei wordt voorkomen.

Security Barriers en Tape Landing Zone
Luiers voor volwassen beschikken over zogenaamde Security Barriers. Dit zijn opstaande vocht-afstotende randjes. Deze zorgen ervoor dat de kans op lekkage bij urineverlies stukken kleiner is. Daarnaast beschikt het incontinentiemateriaal ook over een speciale Tape Landing Zone. Dit is specifiek ontworpen om sluitstrip meerdere keren te openen en te sluiten. Wat ook handig is, is de urine-indicator die aanwezig is op enkele incontinentieluiers. Deze geven aan wanneer het exemplaar vervangen moet worden.

Incontinentieluiers zijn niet alleen voor mensen die altijd last hebben van urineverlies. Wanneer u onder speciale omstandigheden last krijgt, is dit ook een goede oplossing. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld kou of op vakantie. In dit soort gevallen is incontinentiemateriaal ook een oplossing.

De werking van incontinentiemateriaal 

Werking incontintentiemateriaal

Bron: Absorin.nl

Discrete verkoop en aanvullend assortiment

Incontinentiemateriaal voor mannen en voor vrouwen is op verschillende manieren te verkrijgen. U kunt incontinentiemateriaal kopen bij de drogist of apotheek. Wij kunnen ons voorstellen dat het niet altijd wenselijk is om met deze producten herkenbaar over straat te lopen. Een groot voordeel naast de voordelige prijs is dat Medigros het incontinentiemateriaal discreet verpakt en verstuurd. Zo voorkomt u dit mogelijke probleem.  

Bestellen bij Medigros heeft enkele grote voordelen.

- U kunt snel en gemakkelijk online bestellen. Medigros heeft zowel materiaal voor urineverlies bij mannen als urineverlies bij vrouwen in het assortiment. Hierdoor heeft u een ruime keuze.
- Naast incontinentiemateriaal verkoopt Medigros ook incontinentie onderleggers voor in bed.

Medigros heeft twee merken incontinentiemateriaal in haar assortiment van Tena en Absorin. Tena heeft incontinentiemateriaal voor zowel mannen als voor vrouwen en is binnen Nederland de marktleider op het gebied van incontinentie

Naast de incontinentiematerialen heeft Medigros ook een mooi aanvullend assortiment op het gebied van incontinentie. Voorbeeld hiervan is: De hoogwaardige kwaliteit reinigingsschuim van Menalind.