• Gratis verzending
    Bestelling boven de € 150,-
  • Bestellen op factuur
    Bedrijven bestellen op factuur
  • Bedenktijd
    14 dagen opzicht
Winkelwagen

0 producten


McDavid "First on Last Off"

 

Sportbescherming

Mcdavid-catalogus2015

(klik hier om de PDF online catalogus te bekijken)

Klik op bovenstaande McDavid folder om deze te openen.

Mcdavid ontwikkelt en produceert sinds 1980 innovatieve sportproducten voor de actieve sporter met als doel het verbeteren van de sportprestatie en bescherming van de sporter. Door het dragen van de McDavid producten kan de sporter genieten van optimale bewegingsvrijheid.

Ontstaan McDavid en de komst van de sportbrace

In 1969 vindt de heer McDavid de eerste laterale kniebrace uit. Naar aanleiding hiervan wordt in 1980 McDavid Knee Guard Inc. opgericht. Dit is de start van een wereldwijd vooraanstaand merk op het gebied van sportbescherming en sportprestatieverbeterende producten. Wegens het grote succes van de kniebrace is de ontwikkeling van nieuwe producten gestart. In de daarop volgende jaren zijn producten als de enkelbrace, rugbrace polsbrace, elleboogbraces ontwikkeld en in productie genomen. De McDavid enkelbrace 195 en de McDavid kniebrace 429 X zijn vandaag de dag zeer gerenomeerde sportbrace. 

Ontwikkeling compressiekleding

Het McDavid assortiment wordt in 1990 uitgebreid met compressiekleding. Compressiekleding zorgt naast de compressiewerking voor een zweetabsorberende technologie, de HDC technologie. HDC staat voor Head Dry Cool. Het zorgt ervoor dat het zweet wordt opgenomen door de stof, en breed wordt verspreid. Door de spreiding van het vocht wordt het verdampingproces versneld. De lichaamstemperatuur blijft hierdoor langer op hetzelfde niveau en dus hoeft het lichaam minder inspanning te verrichten om te koelen of te verwarmen. Een bijkomend voordeel is dat de sporter langer warm blijft in koude omstandigheden en minder snel opwarmt bij warme condities.    

Komst naar Europa
Door het grote succes van McDavid in Amerika, wordt in 2000 ook in Europa een hoofdkantoor geopend. Dit kantoor in Olen (België) beschikt over een groot magazijn en organiseert de marketing en distributie voor heel Europa.

Hexpad protectiekleding

In 2004 lanceert McDavid de Hexpad kledinglijn. Deze kleding is ontwikkeld voor degene die een contactsport beoefent. Zoals gezegd is de filosofie van McDavid dat de sporter niet in haar bewegingsvrijheid belemmerd moet worden. Vanuit deze gedachte is de Hexpad technologie ontwikkeld. De Hexpad is een honinggraadstructuur; achthoekig afzonderlijke bewegend protectieschildjes. Doordat deze Hexpads afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen is het mogelijk om uitermate goed beschermd te zijn tegen stoten, zonder gehinderd te worden in de bewegingsvrijheid.

McDavid blijft innoveren

Tot op de dag van vandaag houdt McDavid zich bezig met het innoveren en verbeteren van sportproducten. Het assortiment telt inmiddels meer dan vierhonderd verschillende producten en blijft zich uitbreiden.

Compressiekleding en sportkledingSave

Save

Save

Save