• Gratis verzending
    Bestelling boven de € 150,-
  • Bestellen op factuur
    Bedrijven bestellen op factuur
  • Bedenktijd
    14 dagen opzicht
Winkelwagen

0 producten


Enkelbrace

Enkels zijn een zeer kwetsbaar onderdeel van het lichaam. Dit maakt dat veel sporters enkelblessures oplopen. Om te voorkomen dat u een blessure krijgt is het dragen van een enkelbrace of sporttape een geschikt middel. McDavid enkelbrace 195 is de meest verkocht in zijn soort. De enkelbrace kan ook uitermate goed in gezet worden om te blijven sporten ondanks dat u zwakke enkels heeft.

Enkel McDavid brace

10 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Sportbraces zijn er in vele soorten en maten. Ook verschilt het per lichaamsdeel wat voor sportbrace je nodig hebt. Er zijn speciale sportbraces, die als vervanger van sporttape dienen. Voordeel van tape is dat het makkelijk aan te brengen is, op de manier en plek waar u last heeft. Echter, de stevigheid en bescherming die het biedt, is meestal niet te vergelijken met een brace.  Andere voordelen van een brace is de verdeling van druk op het lichaamsdeel, een verbetering van de bloedcirculatie en het vasthouden van lichaamswarmte.

Bij Medigros is de enkelbrace van McDavid, de ultralichte McDavid 195, een van de meest bestelde. Deze enkelbrace is favoriet vanwege het lichtgewicht weefsel. Doordat het ook over verstevigingsriempjes beschikt, kunt u terwijl u uw schoen aanheeft, beslissen of de brace strakker moet of juist losser. De brace heeft een maximaal beschermingsniveau bij matige enkelpijn, een chronisch zwakke enkel, matige tot ernstige verstuiking en voor blessurepreventie.

Een andere topper in het assortiment van Medigros is de tweezijdig elastisch geweven enkelbandage McDavid 511. Doordat er geen neopreen in zit, is het ideaal voor mensen met een allergie voor neopreen. Doordat het natuurlijk rubber bevat, geeft het lichte druk op de enkel. Het is daarom ontwikkeld speciaal voor lichte enkelpijn, zwakke enkels, lichte verstuikingen en lichte instabiliteit.

Een van de meest stevige braces van McDavid is de McDavid 199. Deze brace kent een beschermingsniveau 3 , wat inhoudt dat het de passieve weerstand van de enkel tot inversie verbetert, door een verhoging van de totale stijfheid. Het beschermt chronisch zwakke enkels, matige tot ernstige verstuikingen, enkelinstabiliteit en werkt als blessurepreventie.