Alle beste verkochte producten

Lijst van producten op merk EQOLOGY

EQOLOGY | Omega 3 visolie

Over EQOLOGY

De Eqology visolie is de hoogwaardigste en beste visolie ter wereld. Met één eetlepel per dag kan de verhouding (ratio) omega 3 – omega 6 weer in balans worden gebracht. Een goede verhouding van deze twee ratio's zorgen ervoor dat voedingsstoffen helemaal worden opgenomen in de cel en dat afvalstoffen volledig worden afgestoten. Hieronder zie je een voorbeeld van een gezonde cel, ten opzichte van een beschadigde cel door een verkeerde omega 3 - 6 verhouding.

EQology - gezonde cel vs beschadigde cel

Gezonde cellen zorgen ervoor dat het lichaam optimaal kan presteren en functioneren. Na enkele maanden zal ieder lichaam 'schoner' zijn en zal je merken dat jij je fitter voelt. Ontstekingen en wondjes zullen sneller genezen. 

EQ visolie

De Pure Arctic vloeibare omega 3 visolie die Medigros in het assortiment heeft, is de meest zuiver en best opneembare visolie in de wereld met een TOTOX waarde van 4.0! De visolie is gemaakt van 100% Arctische (kabeljouw) wilde vis met koudgeperste olijfolie, vitamine D3 en toegevoegde frisse citroensmaak. De visolie zal aantoonbaar resultaat laten zien na 4 maanden gebruik van de Arctic visolie en je zal snel de lichamelijk voordelen merken van voldoende Omega3 in je bloed.

Heef u interesse in de EQ visolie of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Medigros via dit contact formulier.

Eqology visolie pure arctic oil

Wat is omega-3 visolie?

Om optimaal te kunnen functioneren en presteren is het van essentieel belang om in evenwicht en balans te zijn. Omega3 is zeer belangrijk voor ons lichaam en dan voornamelijk voor onze cellen. Het menselijk lichaam is opgebouwd uit 100 biljoen cellen. Zodra de verhouding (ratio) omega 3 – omega 6 niet in verhouding is, zal de cel membraam (cel wand) stijver / harder worden. Hierdoor worden voedingstoffen, water en zuurstof slechts gedeeltelijk opgenomen in de cellen. Tevens worden de afvalstoffen niet goed afgevoerd uit de cellen met alle nadelige gevolgen van dien.

Met de Eqology omega-3 visolie met zeer hoogwaardige plantaardige voedingssupplementen kan de balans tussen de verhouding (ratio) omega 3 – omega 6 weer hersteld worden.

De Omega-3 Arctische visolie van Eqology

De eq pure arctic oil is de meest hoogwaardige en best opneembare visolie.

Onze cellen hebben verschillende functies in ons lichaam. Sommigen vermenigvuldigen / delen zich iedere 2 a 4 dagen zoals onze darm cellen. Bij rode bloedcellen is dit eens per 4 maanden. Dit verklaart ook dat de effecten van Omega3 niet binnen een dag voelbaar zijn. De Omega3 visolie is in een abonnement vorm van 6 maanden te verkrijgen. Je krijgt iedere maand je visolie thuis gestuurd. Iedereen kan de verhouding Omega3 en Omega6 in je bloed zelf testen. Deze test doe je voor dat je start met de Arctic visolie als nulmeting. Na 4 maanden doe je weer een (anonieme) bloedtest en kan je aantoonbaar je verbetering zien.

Waarom zijn Omega 3 vetzuren zo ontzettend belangrijk voor de mens?

Omega 3 is een essentiële vetzuur. Essentieel betekend dat je lichaam deze stoffen niet zelf kan aanmaken maar moet verkregen worden doormiddel van suppletie (voeding). Wij hebben 3 types omega’s (3,6 en 9) in ons lichaam en hebben deze ook alle 3 nodig. Echter krijgen we door ons westers dieet van tegenwoordig, niet meer de juiste verhouding binnen. Deze disbalans zorgt voor sluimerende ontstekingen op cel niveau (zie onderstaande afbeelding). Het nadeel is dat je de ontstekingen niet opmerkt, maar wel veel nare effecten heeft op je lichaam. Daarom is de Omega 3 ratio test een mooie tool om te zien hoe gezond je bent. 

Automatisch zal je lichaam de ontstoken cellen proberen te bestrijden wat ontzettend veel energie kost. Echter is dit een vicieuze cirkel aangezien we elke dag weer te veel omega 6 (uit onze voeding) binnenkrijgen. De meest optimale verhouding omega 3 - omega 6 = 1:1. Zodra de verhouding 1:5 of lager is heb je geen sluimerende ontstekingen meer in je lichaam. Op dit moment is de gemiddelde verhouding van ons in Nederland 1:20 (omega3:omega6), oftewel we krijgen gemiddeld 4 keer teveel omega 6 binnen.

Effecten van een omega disbalans

Het is goed om te weten dat een ontstoken lichaamscel een verharde cel membraam heeft. Eigenlijk kan je zeggen dat de cel wand verstraft is. Dit is de oorzaak van het probleem. We weten inmiddels dat de ontstekingen al veel van onze energie opslokt. Daar komt bij dat onze voedingstoffen, zuurstof, vocht door de verharde cel wand niet goed wordt opgenomen. Afvalstoffen worden ook niet goed afgevoerd. Een verkeerde Omega ratio kan op lange termijn leiden tot hart-en vaatziektes, diabetes en Alzheimer.

Waarom er zoveel omega 6 in onze voeding zit?

De voedingsindustrie produceert de producten zo snel en goedkoop mogelijk, ze hebben immers een winst oog merk. Er worden dus goedkopere grondstoffen gebruikt zoals palm / zonnebloem olie, deze zijn heel rijk aan omega 6. Het gaat zelfs zover dat een (kweek)vis in de supermarkt tegenwoordig bijna geen omega 3 meer bezit. De vissen worden gevoerd met omega 6 rijk krachtvoer om zo snel mogelijk groot te worden. We kunnen dus wel zeggen dat de kwaliteit van ons eten zeer verslechterd is de afgelopen jaren.

Omega’s

Omega 3

Omega-3 bestaat uit drie verschillende types, dit zijn ALA (alfa linozuur), EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA docosahexaeenzuur). En heeft een ontstekingsremmende eigenschap. Goed om te weten is dat de DHA variant de meest kwetsbare van de drie is en het meest noodzakelijk voor onze hersenen. 40% van onze brein bestaat uit vetzuren en 97% daarvan is de omega 3 DHA vetzuur. Een goede visolie onderscheid zich door een hoge dosering DHA. Ook de TOTOX waarde geeft een goede indicatie van de kwaliteit. TOTOX staat voor TOTal OXidation, wat de mate van oxidatie (zuiverheid) van de olie aangeeft. De Pure Arctic visolie heeft een TOTOX waarde van 4.0. Dit maakt de visolie de meeste zuivere visolie die op dit moment verkrijgbaar is.

Omega 3 kan je binnen krijgen door het eten van “wild” gevangen vis, avocado, lijnzaad of door de hoogwaardige visolievoedingssupplement.

Omega 6

Omega-6 bestaat uit de vetzuur LA (linozuur) en is ook een essentiële vetzuur. Maar zoals gezegd krijgen we in verhouding te veel omega-6 binnen door onze huidige voeding. Omega 3 voedingssupplementen die adverteren met toegevoegde omega 6 kan je dus beter niet nemen. Daar hebben we al genoeg van. LA vetzuur heeft de neiging om juist het ontstekingsproces te versnellen.  

Omega 6 krijg je binnen door het eten van plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, maïsolie en koolzaadolie. Deze producten zijn tegenwoordig verwerkt in talloze producten.

Omega 9

Omega-9 is geen essentiële vetzuur en kan het lichaam aanmaken uit onverzadigde vetten.

Omega 9 zit vooral in olijfolie. Olijfolie is zeer rijk aan polyfenolen welke een sterke antioxiderende, ontstekingsremmende, anti stollende en antibacteriële werking hebben op het lichaam.

Ingrediënten EQ Omega-3 Pure Actic visolie

per 7,5 ml per 12 ml
Energie 60,75 kcal 97,21 kcal
Vetten
Verzadigd 1 381 mg 2 210 mg
Enkelvoudig onverzadigde 3 549 mg 5 678 mg
waarvan Omega-9 1 040 mg 1 664 mg
meervoudig onverzadigde 1 295 mg 2 072 mg
waarvan Omega-3  1 144 mg  1 832 mg
waarvan EPA 397 mg 635 mg
waarvan DHA 567 mg  907 mg
Polyfenolen 0,6 mg 1 mg
Vitamine D3  6,25 mcg (125 %*) 10 mcg (200 %*)

 *van referentiewaarde ADH

Bent u ook overtuigd van de meerwaarde van de Eqology omega 3 visolie wilt u starten, dan kunt u losse flessen Pure Arctic Oil Omega 3 visolie in bestellen (op factuur) via dit contact formulier. Ook bestaat de mogelijkheid om een 6 maanden pakket (pre-paid pakket) te bestellen (zie onderstaande links). U heeft de keuze om dit inclusief testen of zonder testen te doen. 

EQOLOGY is verkrijgbaar in verschillende half jaar pakketten, voor meer informatie vraag ons direct 085 27 37 410 of via info@medigros.nl

Half jaar pakketten

  1. Pakket incl 2 testen 
  2. Pakket incl 1 test 
  3. Pakket zonder test 

Maandabonnement

  1. 6-maandabonnement (6 flesjes): 

Bij het 6-maandabonnement krijgt u de eerste maand 2 flesjes opgestuurd die voor de eerste twee maanden zijn. In totaal krijgt u dus 6 flesjes in een half jaar en betaalt u iedere maand het bedrag. 

EQ pure arctic oil - EQOLOGY visolie

Heef u interesse in de EQ visolie of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Medigros via dit contact formulier.

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw

Volg ons op Facebook