✓ Breedste online assortiment in sport- & medische artikelen, ✓ Leverbaar in NL, BE en DE, ✓ Bestellen op factuur mogelijk, ✓ Ook voor particulieren 

Dry needle

Dryneedling is een behandelmethode van de fysiotherapeut waarbij de fysiotherapeut met een acupunctuurnaald in een triggerpoint prikt. Triggerpoints ook wel spierknopen genoemd, zijn pijnlijke samentrekkingen in de spieren die niet meer ontspannen.

Met Dryneedling wordt er een acupunctuurnaald of een dryneedle naald in een triggerpoint geprikt zodat de spier weer gaat ontspannen. De spier ontspant en dit zorgt voor een directe vermindering van de pijn. Deze behandelmethode wordt het vaakst gebruikt bij stijve spieren en pijn in de spieren.
Seirin J

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

Dryneedling

Wat is Dry needle?

Dryneedling is een behandelmethode van de fysiotherapeut waarbij de fysiotherapeut met een acupunctuur/dryneedlingnaald in een triggerpoint prikt zodat de spier weer gaat ontspannen. Triggerpoints, ook wel spierknopen genoemd, zijn pijnlijke samentrekkingen in de spieren waarbij de spieren niet meer ontspannen. Door triggerpoints functioneren de spieren minder goed en verkrampen de spieren plaatselijk. 

Het doel van de dryneedling behandelmethode is dan ook om vastzittend spierweefsel weer los te maken en de verkramping te laten verdwijnen

Deze Dryneedling therapie/behandelmethode wordt het vaakst gebruikt bij stijve spieren en pijn in de spieren. De spier ontspant ter plekke en dit zorgt voor een directe vermindering van de pijn. 

Voor de Dry needle therapie heeft Medigros verschillende acupunctuurnaalden:

Seirin naalden

De van hoge kwaliteit acupunctuur naalden van Seirin zijn ontwikkeld voor de professionele fysiotherapeut die gebruik maakt van de dry needle therapie en/of de acupunctuur behandeling. Bij de Seirin J naalden zit een insteekbuis in iedere steriele verpakking, met de insteekbuis is de naald gemakkelijk te positioneren en door de afgeronde rand van de insteekbuis en de scherpe punt van de naald, is de naald compleet pijnvrij aan te brengen.

Door de verschillende kleuren op de naalden zijn de lengtes en diktes te herkennen. Daarnaast is de naald gemaakt van roestvrij staal.

Het verschil tussen Seirin J en Seirin B naalden is dat er bij de Seirin J naalden een insteekbuis zit die begeleidt bij het aanbrengen van de naald en bij de Seirin B naalden niet.

APS dry needle naalden

De APS dry needle naalden van Agu-punt zijn speciaal ontwikkeld voor dryneedling. De dry needle naalden van Agupunt verschillen van acupunctuur naalden doordat ze geen kop hebben en omdat de handgreep van de naald dikker is waardoor ze beter hanteerbaar zijn.

Het verschil tussen Dryneedling en acupuntuur:

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak meerdere naalden tegelijk in het lichaam geprikt die daar enige tijd blijven zitten en worden energiebanen weer vrijgemaakt. Bij Dry needle wordt vaak één naald gebruikt, waarmee er in een korte periode meerdere keren in de spier/triggerpoint geprikt om het spierweefsel weer los te maken en de verkramping te laten verdwijnen.