✓ Breedste online assortiment in sport- & medische artikelen, ✓ Leverbaar in NL, BE en DE, ✓ Bestellen op factuur mogelijk, ✓ Ook voor particulieren 

Elektrotherapie

Compex is hét merk op het gebied van elektrostimulatie. Voor een optimaal herstel na een zware inspanning, massage, pijnbestrijding van bijvoorbeeld uw onderrug, of om uw sport-prestaties te verhogen door het inzetten van de Compex tijdens trainingen!
Veel fysio’s werken met een Compex om het herstel na een blessure te bespoedigen.

De Compex is zeer veelzijdig en gemakkelijke in gebruik.

Compex elektrostimulatie

Waarom kan elektrotherapie voor u werken?

Toepassing

Elektrotherapie is een type fysiotherapie wat toegepast wordt bij revaliderende patiënten/cliënten. Dit kunnen mensen zijn die moeten revalideren van een ongeval, een operatie of een spierblessure.

Spieren opbouwen vergt veel tijd en energie, we maken gebruik van fitnessapparatuur en doen aan allerlei andere soorten sport om ons lichaam sterker en gezonder te maken. Sport en gezondheid wordt hoog gewaardeerd in onze maatschappij, we nemen dan ook allerlei voorzorgsmaatregelen met persoonlijke beschermingsmiddelen en proberen allerlei kleine problemen te verhelpen door sportverzorgende behandelingen te ondergaan.

Het afbreken van spieren gaat veel makkelijker, het gebeurd letterlijk vanzelf zonder er iets voor te hoeven doen. Tijdens blessures wordt er door een sportarts of fysiotherapeut aangeraden rust te nemen, het lichaam moet de kans krijgen te herstellen van een blessure. Dit is volkomen logisch, alleen is dit niet bevorderlijk voor de spieren. Vooral bij langere revalidatie, wanneer het lichaam dus een langere tijd inactief is, zal de spiermassa afnemen. Het lichaam breekt dit vanzelf af. Hier is niets tegen te doen, het is een volkomen natuurlijk proces. Echter, dit is natuurlijk het laatste wat we willen. We trainen om sterker en beter te worden, dan willen we natuurlijk niet dat onze lichaamsconditie achteruit gaat tijdens een blessure. Om spierafname tegen te gaan en spieren actief te houden tijdens blessures en/of een revalidatie, wordt elektrotherapie toegepast.

Een andere reden waarom elektrische therapie wordt toegepast is om pijn in de zenuwen tegen te gaan. Wanneer zenuwen beknelt zitten of beschadigd zijn, kunnen deze pijnlijke problemen geven. Door de toepassing van elektrotherapie wordt de pijnlijke zenuw geprikkeld en neemt de pijn na verloop van tijd af.

Hoe werkt elektrotherapie van Compex

Elektrotherapie werkt door middel van kleine stroomstootjes via actieve zenuwen of delen actief spierweefsel af te geven. Hierdoor wordt de zenuw geprikkeld en neemt de pijn af, tevens ontstaat er een prikkel in de spier wat het lichaam herkent als kleine activiteiten. Activiteiten van kleine samentrekkingen in de spier. Deze activiteiten bevorderen het herstel van de spier én zorgen ervoor dat het lichaam de spier niet herkent als  ‘tijdelijk buiten gebruik’. Het lichaam zal dus niet proberen het spierweefsel af te breken en dus wordt de spier, tijdens revalidatie of herstel van een blessure, gespaard.

De modellen die Medigros voert zijn dusdanig ontwikkeld dat ze op elke spier en elke grootte toegepast kunnen worden. Compex is toonaangevend in de markt, daarom heeft Medigros ervoor gekozen dit merk als hoofdmerk in de elektrotherapie aan te bieden. Naast de verschillende modellen die Medigros en het assortiment voert, zijn er natuurlijk ook allerlei accessoires die het gebruik van de Compex mogelijk maken.

Alternatieve methoden voor fysiotherapie

Naast elektrotherapie worden er ook massages toegepast om spieren actief te houden. Het grootste voordeel wat massages met zich mee brengen is de verbetering van de doorbloeding. Door een goede massage wordt de doorbloeding bevordert, hierdoor blijven spieren gezond en sterk. Medigros voert ook een breed en vooral diep assortiment als het gaat om massage producten, zoals massage olie en massage balsem. Kijk voor deze producten in de categorie massage producten.

Bent u opzoek naar producten die niet in de webshop staan, neem dan contact op met Medigros via info@medigros.nl. Wij streven ernaar onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn en zijn continu actief in het verbeteren en uitbreiden van het assortiment.