✓ Breedste online assortiment in sport- & medische artikelen, ✓ Leverbaar in NL, BE en DE, ✓ Bestellen op factuur mogelijk, ✓ Ook voor particulieren 

Normatec Pulse Recovery Systems

Normatec is een klinisch bewezen methode om de bloedsomloop te vergroten, pijn te verminderen en atleten dagelijks optimaal te laten presteren.

De NormaTec PULSE Recovery Systems zijn dynamische compressie-apparaten ontworpen voor herstel en revalidatie. De systemen maken gebruik van de gepatenteerde PULSE-technologie van NormaTec om atleten te helpen sneller te herstellen tussen trainingen en na prestaties.

De NormaTec  compressie producten gebruikt samengeperste lucht om je ledematen te masseren, vloeistofmobilisatie en 'snelherstel' met de gepatenteerde NormaTec pulse-massapatroon.
NormaTec arm herstel systeem

Wat is NormaTec?

NormaTec is begonnen als een wetenschappelijk medisch bedrijf. Altijd samengewerkt met onderzoekers om de effectiviteit van de NormaTec technologie te bestuderen en te ontwikkelen. Het is een klinisch bewezen methode om de bloedsomloop te vergroten, pijn te verminderen en atleten dagelijks optimaal te laten presteren.

NormaTec werkt pulserend 

In plaats van statische compressie (knijpen) waarbij vloeistof uit de ledematen getransporteerd wordt, maakt NormaTec Pulse Technology gebruik van dynamische compressie (pulserend). Deze pulserende actie bootst effectiever de spierpomp van de benen en armen na. Dit zorgt voor verbetering van de afvoering van vloeistof en metabolieten (bacterien en afvalstoffen) uit de ledematen. Dit zorgt voor een sneller herstel na een intensieve training.

Gradiënt

Aders en lymfevaten hebben eenrichtingkanalen die terugstroming van de vloeistof voorkomen. Op dezelfde manier gebruikt de NormaTec Pulse-technologie druk om te voorkomen dat vloeistoffen in de verkeerde richting worden geforceerd. Vanwege deze verbetering kunnen de PULSE en PULSE PRO, in plaats van de tapse druk uit, maximale druk in elke zone leveren.