✓ Breedste online assortiment in sport- & medische artikelen, ✓ Leverbaar in NL, BE en DE, ✓ Bestellen op factuur mogelijk, ✓ Ook voor particulieren 

Redcord

Redcord is een systeem (ook wel Neurac Treatment genoemd) waarmee door de professionele fysiotherapeut, spieren gericht geactiveerd kunnen worden.

Inactiviteit of pijn kan leiden tot het deactiveren van één of meerdere spieren, hierdoor gaan andere spieren compenseren en dit leidt vaak tot overbelasting. Dit zorgt er dan weer vaak voor dat bewegen minder soepel gaat of zelfs pijn gaat doen. Het Redcord systeem zorgt er voor dat de spieren die 'non-actief' zijn, weer geactiveerd worden als het ware.

Lees hier alles over Redcord of bekijk de Redcord trainer in het assortiment van Medigros.

Redcord trainer

Redcord

Wat is Redcord?

Redcord is een systeem (ook wel Neurac Treatment genoemd) waarmee door de professionele fysiotherapeut, spieren gericht geactiveerd kunnen worden. Inactiviteit of pijn kan leiden tot het deactiveren van één of meerdere spieren, hierdoor gaan andere spieren compenseren en dit leidt vaak tot overbelasting. Dit zorgt er dan weer vaak voor dat bewegen minder soepel gaat of zelfs pijn gaat doen. Het Redcord systeem zorgt er voor dat de spieren die 'non-actief' zijn, weer geactiveerd worden als het ware.

Waarom een behandeling met Redcord?

De functionele oefeningen met bijvoorbeeld de Redcord trainer, waarbij gebruik wordt gemaakt van slings, elastieken en andere hulpmiddelen, geven meer kracht, balans, coördinatie en core-stability. Tijdens het uitvoeren van de oefeningen komen de zogenoemde 'gedactiveerde spieren' naar voren.
Dit zijn onbewuste fouten in de biomechanische ketting door verminderde stabiliteit, coördinatie, neuromusculaire controle en/of verminderde spierkracht. Omdat bij Redcord deze zwakke plekken in het menselijk lichaam gericht getraind worden, is Redcord een ideaal middel voor functionele krachttraining, core-stability training en blessurepreventie, zowel in therapie, fitness als bij topsport.

Waarom werkt het?

Het doel van het Redcord systeem is om de interactie tussen hersenen, receptoren en spieren te optimaliseren. Door middel van training worden alle spieren terug tot een normaal functioneren gebracht. Door het toedienen van gecontroleerde, verantwoorde prikkelingen op de touwen, worden er zo veel extra impulsen veroorzaakt door de therapeut, dat de spieren in het lichaam gericht activeert worden dat de patiënt zich vaak in één behandeling in een ander (beter) bewegingspatroon bevindt en zich beter voelt. Door het opwekken van deze ‘slapende spieren’ komen vaak spectaculaire resultaten!

Voor wie is Redcord geschikt?

Het Redcord systeem is in principe voor iedereen geschikt om mee te trainen, omdat het zowel in therapie, preventie als ook bij topsport (kracht en stability) gebruikt kan worden. In tegenstelling tot de standaard krachttraining werkt het Redcord systeem driedimensionaal, daarom is de vertaalslag naar functioneel trainen snel gemaakt. De fysiotherapeut zal over het algemeen voor de behandeling met Redcord kiezen wanneer er sprake is van het specifiek willen trainen van de zwakke schakels in de bewegingsketen.

Redcord en Core stability

Anders dan standaard krachttraining werkt Redcord core-stabiliy training 3- dimensioneel. Deze spier gerichte, functionele en transfererende oefeningen naar elke sportdicipline, geven meer kracht, balans, coördinatie en core-stability dan elke andere methode. Diverse studies hebben reeds meermaals uitgewezen dat trainen met instabiele touwen blessures voorkomen en prestaties bevorderen. Voor vele topatleten in het binnen- en buitenland is Redcord een onmisbaar deel van hun oefenprogramma.

Redcord in Fitness

Het Redcord systeem kan gebruikt worden in zowel fitnesscentra als groepstraining, als personal training. De 3-dimensionele training kan namelijk heel gemakkelijk gedoseerd worden en aangepast worden aan de patient. Het kan aangewend worden voor alle niveau’s, zowel voor topsporters, recreatieve sporters, rugpatiënten, etc.