✓ Breedste online assortiment in sport- & medische artikelen, ✓ Leverbaar in NL, BE en DE, ✓ Bestellen op factuur mogelijk, ✓ Ook voor particulieren 

CureTape verhelpt hooikoorts!

curetape

 

Ongeveer 3,5 miljoen Nederlands hebben last van hooikoorts. Deze vervelende allergie zorgt ervoor dat mensen, vooral in de zomer, veel moeten niezen en last hebben van een loopneus. Ook rode en jeukende ogen zijn veel voorkomende kenmerken van hooikoorts.

 

Medical Taping met CureTape biedt de oplossing tegen hooikoorts!

Weinig mensen weten het, maar de producten van CureTape kunnen de hooikoorts klachten sterk verminderen. CureTape bevat geen medicinale toevoegingen waardoor het medicijngebruik sterk verminderd of misschien wel kan worden stopgezet.

 

In 2016 heeft CureTape 139 hooikoortspatiënten behandeld door middel van Medical Taping om een specifieker inzicht te krijgen in de werking van de behandelmethode. Verschillende fysiotherapeuten hebben de testen uitgevoerd en de resultaten waren als volgt:

 

- 84% van de geteste patiënten merkten een sterke afname van de klachten.

- 8 van de 9 hooikoortssymptomen waren bij de meeste mensen beduidend minder.

- Na de 2e tapesessie waren de klachten nog sterker afgenomen.

Curetape Medigros

 

 

Hoe werkt Medical Taping nou precies?

Uit de testen die gedaan zijn lijkt het erop dat CureTape een kalmerende werking heeft op het bindweefsel en op het allergische reactiemechanisme. Bovendien zorgt de tape ervoor dat het neurogene stelsel via de huid wordt geprikkeld. Het uitgangspunt van de elastische tapemethode is dat via een externe huidprikkeling reflectoir invloed kan worden uitgeoefend op de bij het innervatiegebied behorende weefselstructuren van ruggenmergsegmenten. De kinesiotape, die direct op de huid wordt aangebracht, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het neurogene stelsel in het lichaam prikkelen. We kunnen daarom een segmentale en mechanische verklaring geven voor de werking van CureTape bij hooikoorts.

 

In de eerste video wordt geïllustreerd hoe Medical Taping kan worden toegepast bij hooikoorts, Astma en C.O.P.D. (Het is verstandig om u te laten behandelen door een fysiotherapeut). De tweede video laat zien hoe kinderen met ademhalings- en hooikoortsklachten het best kunnen worden behandeld.

 

 

 

Segmentale verklaring voor de mogelijke werking van CureTape

Tussen alle spieren, organen, botten, regelsystemen en de huid is er een constante wisselwerking, ook wel segmentale relaties genoemd. Het sympathische zenuwstelsel (Dit zenuwstelsel zorgt onder andere voor meer lucht in de longen) en het parasympatische zenuwstelsel (zorgt voor rust en herstel) vallen onder deze regelsystemen.

 

De longen en het immuunsysteem spelen bij hooikoorts een belangrijke rol. De reflexzone’s van de longen in het bindweefsel liggen met name thoracaal op de rug. De sympathische innervatie (zenuw aansturing) voor de longen liggen in de segmenten Th2-Th5.

 

De parasympatische aansturing verloopt over de 10e hersenzenuw (nervus vagus). Deze belangrijke zwevende langste hersenzenuw, ontspringt uit de hersenstam en heeft vertakkingen naar vitale organen in het lichaam. De behandeling met tape bestaat uit segmentale ondersteuning door een dorsale rugtape die wordt aangebracht in dit longgebied. Een mogelijke verklaring van verminderende klachten kan worden gezocht in de kalmerende werking van het allergisch reactiemechanisme. Het sympathische systeem komt tot “rust”.

 

Wat te doen voordat u gaat tapen?

Zorg ervoor dat de huid vetvrij en schoon is. De cliënt mag vooraf geen oliehoudende doucheproducten gebruiken. Voor (jong) volwassen wordt aangeraden om de CureTape 5 cm te gebruiken. Voor kinderen wordt geadviseerd de CureTape doormidden te knippen zodat de stroken 2,5 centimeter breed zijn. U kunt natuurlijk ook de CureTape 2,5 centimeter apart aanschaffen.

 

Hoe vaak tapen?

Uit de testen die CureTape heeft uitgevoerd is gebleken dat de meeste mensen al na de 1e sessie een bijzonder positieve ervaring hadden met Medical Taping. De klachten namen nog verder af door een week na de 1e sessie een 2e sessie te houden. Een eventuele 3e sessie is optioneel. De klachten kunnen nog verder afnemen maar een stuk minder dan de vorige sessies. Geadviseerd wordt om de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en om de week nieuwe tape aan te brengen.

 

Curetape Medigros 

 

Tip: Bekijk de bovenstaande instructie video goed! Nog een paar tips die u kunt gebruiken bij het aanbrengen van CureTape worden hieronder vermeld.

 

- Laat de cliënt in een zittende positie, met de kin op de borst en de armen gekruist over de borst, plaatsnemen. De rug moet gebold zijn

- Het releasepapier doorscheuren en de papierflapjes openvouwen. Leg het middelpunt van de tape paravertebraal aan ter hoogte van Th2. Beng vervolgens het bovenste gedeelte over het supraspinatus gebied aan naar lateraal.

- Breng het onderste gedeelte onder de inkeping paravertebraal met het lichte rek (10%-15%) aan en volg daarbij de ribbenboogrand.

- Zorgt dat u goed over de tapeconstructie wrijft.

 

Heeft u verder nog vragen of opmerkingen over Medical Taping met CureTape? Neem dan gerust contact met ons op.