✓ Breedste online assortiment in sport- & medische artikelen, ✓ Leverbaar in NL, BE en DE, ✓ Bestellen op factuur mogelijk, ✓ Ook voor particulieren 

FASCIQ® 

 

FASCIQ® is een productenlijn van hoogwaardige producten voor de (na)behandeling van de fascie. De fascie is een drie-delig bindweefsel rondom spieren, botten en organen en zenuwvezels dat ervoor zorgen dat er spanning kan worden opgebouwd op die plekken. In de productenlijn van FASCIQ® zijn diverse producten die zorgen dat de fascie een stuk losser kan worden gemaakt (fascia release), maar ook voor het onderhouden van een soepel fasciaal netwerk (fascia treatment). De therapie die aansluit op de productenlijn van FASCIQ® is de IASTM therapie. Lees hieronder meer over de IASTM therapie. Door regelmatig gebruik te maken van deze producten kunt u eventuele blessures voorkomen.

Fasciq

 

 

 

Het faciale netwerk heeft invloed op veel punten, bijvoorbeeld op:

 

- Het gebied van de balans van diverse interne systemen (lymfe, spijsvertering, hormoon en stofwisseling)
- Het gebied van kracht
- Het gebied van het imuunsysteem
- Het gebied van bewegelijkheid
- Het gebied van de houding

 

 

 

 

 

 

De productenlijn van FASCIQ® bestaat uit vier categorien, namelijk:

 

FASCIQ® IASTM Tools. Deze producten zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit roestvrijstaal. Deze producten worden vooral gebruikt door professionele behandelaars voor 'soft tissue' behandelingen en triggerpoint behandelingen. Er zijn verschillende vormen IASTM Tools. Elke tool heeft een verschillende vorm en een verschillende naam. Een voorbeeld van een IASTM tool is 'FASCIQ® Drop' of de 'FASCIQ® Kiss'. Er zijn ook 'sets' te koop van deze tools. Daarbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen de 'FASCIQ® Set small' en de 'FASCIQ® Set Large'. 

IASTM tools

 

 

 

 

 

FASCIQ® massage foamhulpmiddelen. De foamhulpmiddelen, bestaande uit foamrollers, peanutballs en een van EPP gemaakte massagebal, worden gebruikt voor myofascial release en voor het onderhouden van een soepel fasciaal netwerk. 

Fasiq

 

 

 

 

 

 

 

- FASCIQ® Siliconen Cuppings. De cuppings van FASCIQ® helpen bij het losmaken van de fascia, activeren de doorbloeding en zorgen voor een demping van de pijn. Ook zorgen de cuppings voor de afvoer van afvalstoffen van het behandelde weefsel

cuppings Fysiq

 

 

 

 

 

 

 


- FASCIQ® wax & cream. De wax & cream worden in combinatie met cuppings en IASTM tools gebruikt ter ondersteuning voor een soepele behandeling. 

Fysiq wax

 

 

 

 

 

 

Wat is IASTM?

IASTM staat voor Instrument Assisted Soft-Tissue Mobilisation. Deze populariteit van deze nieuwe manuele behandelmethode groeit ontzettend snel. Dit komt doordat de behandelmethode effectief en efficient werkt. Het doel van de IASTM methode om is pijnklachten te verminderen, spiertonus te beïnvloeden, range of motion te verbeteren en de collageensynthese te beïnvloeden. De behandeling is zowel effectief voor chronische, alsook acute klachten. Er zijn verschillende instrumenten (tools) te gebruiken om de behandeling correct uit te voeren. Deze instrumenten zijn gemaakt van 100% 'medical grade' roestvrijstaal en worden gebruikt om heel specifiek gebieden met verklevingen en/of spanningen op te sporen. Nadat de verklevingen en/of spanningen zijn gevonden, kunnen deze instumenten (tools) helpen bij het geven van een cross-frictie massage.

 

Zodra het menselijk lichaam een verwonding oploopt, wordt deze verwonding hersteld met liittekenweefsel. Littekenweefsel is niet hetzelfde als de pees, huid, ligament of spier. Meestal heeft littekenweefsel binnen een wond weinig funcionele kracht. Hierdoor is er een fasciale bewegingsbeperking en pijn in een gewricht of spier aanwezig. Bij een IASTM behandeling worden instrumenten (tools) gebruikt om het littekenweefsel te breken met als gevolg een ontstekingsreactie te veroorzaken. Door deze onsteking wordt het littekenweefsel opgenomen en wordt er nieuw collageen geproduceerd die de schade repareert. 

 

 

 

IASTM wordt onder andere gebruikt bij het behandelen van:

 

- Chronische enkelklachten
- Hielspoor
- Tennisarm en/of golfarm
- Illiotibial band klachten
- Achillespees klachten
- Knieklachten (patello-femoraal)

 

- ITB syndroom
- Rotator cuff letsel
- Elleboog tendinitis
- Spanningsklachten in de bovenrug en nek
- Carpaal tunnel syndroom

Een goed uitgevoerde IASTM behandeling kan verschillende effecten hebben, zoals: 

 

- Meer kracht
- Meer flexibiliteit
- Pijnbestrijding
- In de meeste gevallen verdwijnen de symptomen volledig

 

 

De FASCIQ® Massageproducten (foamproducten)

 

Een sterk en goed faciaal netwerk zorgt ervoor dat het lichaam soepel en in een goede conditie blijft. De massageproducten van FASCIQ® zorgen ervoor dat het lichaam soepel blijft. Deze producten kunnen worden gebruikt voor 'myofasciaal release'. Voor de myofasciaal release zijn de massageballen en de peanutballs goede voorbeelden die hierbij kunnen worden gebruikt. 

 

Triggerpoints zijn verschillende knopen in de spieren of spiergroepen die ervoor kunnen zorgen dat deze slecht functioneren. Deze triggerpoints zorgen voor een slechte doorbloeding en voor weefselspanning. Dit kan weer leiden tot blessures en overbelasting van de spieren. Door gebruik te maken van de massageproducten van FASCIQ® kunnen deze triggerpoints goed worden behandeld waardoor de spieren ontspannen. 

 

Hoe werken de massageproducten van FASCIQ®?

Maakt u gebruik van de foamrollers, dan dient u deze op de grond te leggen en er vervolgens met eigen lichaamsgewicht over heen te rollen. De druk kunt u zelf bepalen door het lichaamsgewicht te verdelen. 

De peanutballen zijn te gebruiken om op een perfecte manier de rug te masseren waarbij de werfelkolom wordt vrij gelaten. U kunt zelf kiezen hoe u deze peanutball gebruikt, want er zijn veel manieren om deze te gebruiken.

De Single Ball - Triggerpoint bal

 

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met de massageproducten van FASCIQ®. Welke oefening u het best kunt uitoefenen hangt af van de behandeling die nodig is. 

 

Hieronder worden verschillende effecten van myofasciaal masseren met de foamproducten toegelicht:

 

- Toename van kracht in spieren
- Goede hydratatie van het weefsel
- Vergroten van het ROM (bewegelijkheid)
- Activeren of sederen van spieren
- Verbetering van de doorbleodin van het weefsel
- Het losmaken van spierknopen (triggerpoints)
- Vermindering van spierpijn

 

 

De FASCIQ® Silliconen Cuppings

 

Wat is cupping?

Cupping is eeuwenoude behandelmethode die afstamt van de Chinese geneeskunde. Deze behandelmethode is uit te voeren met verschillende materialen zoals platic of glazen bollen, maar ook met silliconen materiaal die allemaal zorgen voor een vacuüm op de huid. 

 

De cuppings van FASCIQ® zijn gemaakt van silliconen. De bedoeling is dat de cupping op de huid geplaatst wordt, als u er vervolgens in knijpt zuigt de cupping vacuum op de huid. Vervolgens kunt u de cupping verplaatsen. De cupping behandelmethode werkt het best wanneer de huid vooraf wordt ingesmeerd. Dit kunt u doen met de FASCIQ® wax of cream waardoor de cups makkelijker kunnen worden verplaatst. 

 

cupping

Tijdens de Cupping behandeling wordt er, door middel van het zuigen van vaccuum, bloed naar de behandelde plek gezogen. Het doel van deze hele behandeling is dat het fasciale netwerk een betere doorbloeding krijgt en dat het lichaam zich kan ontdoen van afvalstoffen. Een cupping behandeling voelt als een stevige massage maar geeft tegelijkertijd ook ontspanning aan de spieren. Het verschil bij een cupping behandeling is dat de diepere lagen in het fasciale netwerk kunnen worden bereikt. 

Het is normaal dat er na de behandeling rode plekken verschijnen op de huid. Deze rode plekken verdwijnen na enkele dagen. Door regelmatig deze cupping behandeling te ondergaan blijft het fasciaal netwerk soepel en gezond. 

 

Wat zijn de effecten van cupping met de producten van FASCIQ®:

Afvoer van afvalstoffen en vocht (lymfedrainage)
- Ontspannende, kalmerende en helende werking van het fasciale netwerk
- Opheffen van blokkades in het lichaam
- Afvoer van afvalstoffen en vocht (lymfedrainage)
- Stimuleert de productie van collageen en elastine
- Verbetering van de elasticiteit en stevigheid van de huid (zoals cellulitis)
- Verbetering van littekenweefsel, verklevingen en rimpels

 

In onderstaande video wordt een visueel beeld geschetst van hoe de silliconen cups werken.

 

 

Heeft u vragen over de IASTM behandeling? Of heeft u vragen over de producten van FASCIQ®? Neem dan gerust contact met ons op.