✓ Breedste online assortiment in sport- & medische artikelen, ✓ Leverbaar in NL, BE en DE, ✓ Bestellen op factuur mogelijk, ✓ Ook voor particulieren 

 

McDavid "First on Last Off"

 McDavid Catalogus 2017

 

Sportbescherming

(klik hier om de online catalogus 2018 van McDavid te bekijken)

 

McDavid ontwikkelt en produceert sinds 1980 innovatieve sportproducten voor de actieve sporter met als doel het verbeteren van de sportprestatie en bescherming van de sporter. Door het dragen van de McDavid producten kan de sporter genieten van optimale bewegingsvrijheid.

 

Ontstaan McDavid en de komst van de sportbrace

In 1969 vindt de heer McDavid de eerste laterale kniebrace uit. Naar aanleiding hiervan wordt in 1980 McDavid Knee Guard Inc. opgericht. Dit is de start van een wereldwijd vooraanstaand merk op het gebied van sportbescherming en sportprestatieverbeterende producten. Wegens het grote succes van de kniebrace is de ontwikkeling van nieuwe producten gestart. In de daarop volgende jaren zijn producten als de enkelbrace, rugbrace polsbrace, elleboogbraces ontwikkeld en in productie genomen. De McDavid enkelbrace 195 en de McDavid kniebrace 429 X zijn vandaag de dag zeer gerenomeerde sportbrace. 

 

Ontwikkeling compressiekleding

Het McDavid assortiment wordt in 1990 uitgebreid met compressiekleding. Compressiekleding zorgt naast de compressiewerking voor een zweetabsorberende technologie, de HDC technologie. HDC staat voor Head Dry Cool. Het zorgt ervoor dat het zweet wordt opgenomen door de stof, en breed wordt verspreid. Door de spreiding van het vocht wordt het verdampingproces versneld. De lichaamstemperatuur blijft hierdoor langer op hetzelfde niveau en dus hoeft het lichaam minder inspanning te verrichten om te koelen of te verwarmen. Een bijkomend voordeel is dat de sporter langer warm blijft in koude omstandigheden en minder snel opwarmt bij warme condities.    

Komst naar Europa
Door het grote succes van McDavid in Amerika, wordt in 2000 ook in Europa een hoofdkantoor geopend. Dit kantoor in Olen (België) beschikt over een groot magazijn en organiseert de marketing en distributie voor heel Europa.

 

Hexpad protectiekleding

In 2004 lanceert McDavid de Hexpad kledinglijn. Deze kleding is ontwikkeld voor degene die een contactsport beoefent. Zoals gezegd is de filosofie van McDavid dat de sporter niet in haar bewegingsvrijheid belemmerd moet worden. Vanuit deze gedachte is de Hexpad technologie ontwikkeld. De Hexpad is een honinggraadstructuur; achthoekig afzonderlijke bewegend protectieschildjes. Doordat deze Hexpads afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen is het mogelijk om uitermate goed beschermd te zijn tegen stoten, zonder gehinderd te worden in de bewegingsvrijheid.

 

Verschillende niveaus

McDavid hanteert drie verschillende niveaus voor de artikelen. Elke brace/sleeve heeft een bepaald niveau. Welke betekenis elk niveau heeft is hieronder beschreven.

Bescherming niveau I:   Geschikt voor lichte pijn, verrekking en instabiliteit.
Bescherming niveau II:  Geschikt voor lichte tot middelmatige pijn en instabiliteit.
Bescherming niveau III: Geschikt voor middelmatige tot zware pijn en instabiliteit.

 

McDavid blijft innoveren

Tot op de dag van vandaag houdt McDavid zich bezig met het innoveren en verbeteren van sportproducten. Het assortiment telt inmiddels meer dan vierhonderd verschillende producten en blijft zich uitbreiden.

Sinds dit jaar heeft McDavid de TEFLX toegevoegd aan verschillende artikelen. Sporters die vaak in aanraking komen met harde oppervlaktes zoals bij fitnessvloeren, hindernisparcours, volleybal, enzovoort, hebben vaak last van bijvoorbeeld de knie. De TEFLEX is een sterk, hard element die is toegevoegd aan de sleeve. Door deze TEFLX te gebruiken, vermindert de kans op een blessure enorm. Meer informatie over de TEFLX van McDavid is te vinden in de online catalogus van McDavid. 

De Kinesiologsiche Tape die McDavid dit jaar heeft uitgebracht zorgt voor het managen van gewrichtsinstabiliteit, voor het herstellen van blessures, voor het tegengaan van pijn, en nog meer. De Kinesiologische Tape van McDavid is ook te koop bij Medigros.

 

Heeft u vragen over de producten van McDavid? Neem dan gerust contact met ons op!

Save

Save

Save

Save