✓ Breedste online assortiment in sport- & medische artikelen, ✓ Leverbaar in NL, BE en DE, ✓ Bestellen op factuur mogelijk, ✓ Ook voor particulieren 

Mobeli® ROTH steunhulpmiddelen

De Mobeli® ROTH steunhulpmiddelen zijn uitgevoerd met zeer sterke zuignappen, die kunnen worden gecombineerd met verschillende componenten, zodat er een grote variatie aan mobiele wandbeugels en andere soorten slimme steunhulpen ontstaan. Het zijn zeer praktische en uiterst veilige extra (wand)steunen in het dagelijkse leven van gehandicapten en ouderen.

wandsteunsystemen Mobeli

Veilige werking


De zuignappen van Mobeli® werken op niet-poreuze (poriëndichte) oppervlakken door middel van een zeer sterk (gepatenteerd) vacuümsysteem, dat continu de kleefkracht meet. Met een vergrendelingshendel worden de zuignappen vastgezet. In de hendel bevindt zich een knop, de veiligheidsindicator. Als deze waarschuwingsknop helemaal in de hendel is verzonken en de rode rand niet meer zichtbaar is, dan is de kleefkracht optimaal en de beugel volledig belastbaar. Zolang de rode rand zichtbaar is, moet de klem opnieuw losgemaakt en weer vastgezet worden. Mensen met een minder of slecht gezichtsvermogen kunnen voelen dat de klem niet geheel verzonken is in de hendel en dus de vacuümkracht onvolledig is.

Veiligheidsindicator Mobeli wandbeugel

Werking rode veiligheidsindicator

slot voor Mobeli wandbeugel systeem

Voor nog meer veiligheid, bijvoorbeeld tegen diefstal of ongewenst los maken, kan gebruik gemaakt worden van het Mobeli® veiligheidsslot, de kiephendelstop. Een apart slot met sleutel dat voorkomt dat de vergrendelingshendel omhoog kan, waardoor de zuignap zou loslaten.

  

TÜV SÜD logoHet vacuümsysteem is volgens de richtlijnen van TÜV SÜD getest, een internationale leverancier van technische diensten voor kwaliteit en veiligheid.

  

Toepassingen


Met behulp van 2 of 4 zuignappen zijn bijvoorbeeld de uiteinden van wandbeugels overal op gladde tegels vast te zetten. De mobiele handgrepen zijn eenvoudig te monteren en te demonteren zonder extra gereedschap. Door telescopische stangen zijn ze ook verstelbaar. Dit geeft veel vrijheid in toepassing en positionering in bijvoorbeeld badkamer of toilet.

Een enkele zuignap kan voorzien worden van handige extra's, zoals een telescoopspiegel, een klem (met of zonder extra stang) voor het vasthouden van een föhn, douchekop, of krukken en ophanghaakjes.
Deze (kleinere) toepassingen zijn ook heel makkelijk mee te nemen voor onderweg of op reis, in jaszak of koffer. Ze zijn demontabel, licht van gewicht en vereisen weinig bagageruimte.

De Mobeli® ROTH steunhulpmiddelen vergroten de zelfstandigheid en geven meer vrijheid. Grenzen kunnen overwonnen worden.

 

 

Specificaties

De mobiele wandbeugels Mobeli® zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en uitvoeringen.

Vaste wandbeugels (2 zuignappen) zijn verkrijgbaar in 4 lengtes (maat van het handvat, exclusief zuignap): 11, 21, 35 en 65 cm met respectievelijk belastbaar gewicht van 80, 75, 70 en 70 kg.
Telescopische verstelbare wandbeugels (2 zuignappen) komen in 4 uitvoeringen: 22-34, 34-46, 44-56 en 66-79 cm met een belastbaar gewicht van respectievelijk 65, 65, 65 en 60 kg.
QuattroPlus wandbeugel (4 zuignappen) in de lengtes: 20-32, 32-44, 42-54, 64-77 cm en belastbaar tot respectievelijk 125, 125, 110, 110 kg.
De zuignappen hebben een diameter van 120 mm, te gebruiken op een vast, niet-poreus oppervlak (tegel) vanaf 140x140 mm.
De stangen hebben standaard een doorsnede van 35 mm en die van de telescoopsteel 24 mm.
De steunen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal (rvs), in de uitvoeringen wit of chroom.