✓ Breedste online assortiment in sport- & medische artikelen, ✓ Leverbaar in NL, BE en DE, ✓ Bestellen op factuur mogelijk, ✓ Ook voor particulieren 

Wat is Normatec? Normatec Pulse recovery system

NormaTec is begonnen als een medisch bedrijf die zich vooral focust op de wetenschap omtrent het 'sneller herstellen'. Normatec heeft altijd samen met onderzoekers gewerkt om de effectiviteit van de gepatenteerde Normatec technologie te bestuderen en te ontwikkelen.
Het is een klinisch bewezen methode om de bloedsomloop te vergroten, pijn te verminderen en atleten dagelijks optimaal te laten presteren. 

 

Het doel van het NormaTec systeem is om het herstel vast te stellen als een integraal onderdeel van de training van elke atleet.

 

Normatec: Leider in snel herstel

NormaTec is de leider in snel herstel. De systemen bieden vooral een voordeel in de topsport ten opzichte van de concurrenten. De NormaTec PULSE Recovery Systems zijn dynamische compressie-apparaten ontworpen voor herstel en revalidatie. De systemen maken gebruik van de gepatenteerde PULSE-technologie van NormaTec, om atleten te helpen sneller te herstellen tussen trainingen en na wedstrijden. 

 

Hoe werkt Normatec?

De NormaTec compressie producten gebruikt samengeperste lucht om je ledematen te masseren, vloeistofmobilisatie en 'snelherstel' met de gepatenteerde NormaTec pulse-massapatroon. Bij het gebruik van NormaTec zult u eerst een pre-inflate cyclus ervaren, waarbij de aangesloten hulpstukken worden gevormd naar uw exacte lichaamsvorm. De sessie begint dan met het comprimeren van uw voeten, handen of bovenste quad (afhankelijk van welk NormaTec product u gebruikt). Dit is vergelijkbaar met het kneden en strijken tijdens een massage. Ieder segment zal eerst  de ledematen pulserend samendrukken en dan loslaten. Dit herhaalt zich voor elk segment terwijl het compressiepatroon zich naar boven beweegt.

 

De NormaTec systemen omvatten een controle-eenheid en toebehoren die op de benen, armen of heupen gaan.

 

Voorbeeld: Hoe werkt de Normatec Pulse Recovery Leg System:

 

Normatec Pulse Leg Recovery System  

 

 

Normatec in gebruik door een professionele voetballer: Andrés Iniesta

 

 

Normatec Pulse Recovery system in gebruik door professionele voetballer

 

Normatec Pulse Recovery System

In plaats van statische compressie (knijpen) waarbij vloeistof uit de ledematen getransporteerd wordt, maakt NormaTec Pulse Technology gebruik van dynamische compressie (pulserend). Deze pulserende actie bootst effectiever de spierpomp van de benen en armen na. Dit zorgt voor verbetering van de afvoering van vloeistof en metabolieten (bacterien en afvalstoffen) uit de ledematen. Dit zorgt voor een sneller herstel na een intensieve training. 

 

Aders en lymfevaten hebben eenrichtingkanalen die terugstroming van de vloeistof voorkomen. Op dezelfde manier gebruikt de NormaTec Pulse-technologie druk om te voorkomen dat vloeistoffen in de verkeerde richting worden geforceerd. Vanwege deze verbetering kunnen de PULSE en PULSE PRO maximale druk in elke zone leveren.