✓ Breedste online assortiment in sport- & medische artikelen, ✓ Leverbaar in NL, BE en DE, ✓ Bestellen op factuur mogelijk, ✓ Ook voor particulieren 

Physicool koelbandage.

 

Hoe werkt Physicool?

Physicool is een unieke koelbandage geïmpregneerd met snel verdampende alcohol. Zodra de koelbandage wordt aangelegd op de huid zal de alcohol verdampen door de lichaamswarmte. Dit verdampingsproces onttrekt de warmte uit de door de koelbandage bedekte huid. Zo ontstaat koeling van binnen uit de zwelling of kneuzing, waardoor de warmte letterlijk uit het lichaam wordt gedreven. Dit zorgt voor een snel herstel bij een blessure.   

 

Warmtebeelden van het koelproces.

Hieruit blijkt dat door het gebruik van de Physicool koelbandage de temperatuur van de bedekte huid al na 10 minuten 7°C gedaald is (foto 4).  

 

 

 

Foto 1. Voor de inspanning.

Foto 2. Na 15 minuten inspanning (geen bandage om)

Foto 3. Het rechterbeen heeft nu 5 minuten de bandage om.

Foto 4. 10 minuten met bandage om, temperatuur is nu 7°C gedaald.

Foto 5. 15 minuten nadat de bandage is om gedaan.

Foto 6. 60 minuten nadat de koelbandage is verwijderd van het lichaam. De bandage is 30 minuten toegepast.

 

Elke bandage is gebruiksklaar voor een duur van 2 uur, waarna de bandage opnieuw geïmpregneerd kan worden door in te sprayen met koelspray van Physicool. De Physicool koelbandage is klaar voor gebruik en hoeft niet voor gekoeld te worden in de koelkast of vriezer. De bandage kan meerdere keren voorzien worden van nieuwe koelspray (koelvloeistof). Voor een extra “boost” kan de koelbandage ingesprayd worden tijdens het dragen van de bandage.

 

De wetenschap van koeling door snelle verdamping van alcohol:

Verdamping is een proces waarbij een vloeistof verandert in een gas. Wanneer de vloeistof (alcohol) verdampt verdwijnen de warmste deeltjes eerst en de resterende deeltjes zijn veel koeler, hierdoor ontstaat het koelproces. De warmte wordt zo uit de huid genomen. En ontstaat het koelende effect echt van binnen uit de huid/weefsel. De warmte wordt niet opgesloten in de zwelling of kneuzing, waardoor een beter en sneller herstel mogelijk is.

 

Physicool koeling met open-cell technologie

De Physicool bandage is wetenschappelijk ontwikkeld om de koelvloeistof te binden aan het oppervlak van het verband. Zo wordt een voortdurende afgifte van het koelmiddel bewerkstelligd. Er is een uniek verbandweefsel ontwikkeld met een “open cellen” structuur. Het verdampingproces is hierdoor regelmatig en vervliegt niet te snel, waardoor het koel effect gedurende een lange periode mogelijk is.

 

Toepassen van de Physicool koelbandage

 

 

Volg Physicool ook op Twitter Physicool NL

 

 

Voor meer informatie over Physicool kunt u gerust contact met ons opnemen.