✓ Breedste online assortiment in sport- & medische artikelen, ✓ Leverbaar in NL, BE en DE, ✓ Bestellen op factuur mogelijk, ✓ Ook voor particulieren 

PowerBar Sportvoeding

PowerBar Sportvoeding
Voeding betekent 80% van de prestaties als we het over sporten hebben. Goede voeding is de brandstof voor het lichaam. Naast deze brandstof om prestaties te leveren is het misschien nog wel belangrijker om te herstellen, want van herstel wordt uiteindelijk beter! Het is dus belangrijk dat je bewust met voeding omgaat wanneer prestaties in de doelstelling wordt opgenomen.

Tijdens een intensieve work-out verbrandt het lichaam energie en voedingsstoffen, veel meer dan normaal. Om te zorgen dat het lichaam weer kan herstellen moet je deze voorraden dus weer aanvullen, maar waarmee? Juist, gezond eten en goed drinken. Zonder deze elementen is het lichaam niet in staat om gezond te leven én goede prestaties te leveren.

PowerBar
PowerBar is een toonaangevend specialist op het gebied van sportvoeding. De producten van PowerBar zijn gebaseerd op het verbeteren van prestaties én een goed herstel van het lichaam. PowerBar gebruikt een opmerkelijke onderscheiding tussen producten, namelijk de ‘Before, After, During’ aanduiding.

1. Naast de dagelijkse goede voeding ter voorbereiding voor een work-out zijn er producten die speciaal voor de training toegediend moeten worden. Deze producten bevatten veel koolhydraten die snel opgenomen worden in het bloed en dus voor een snelle ‘boost’ van de energievoorraad zorgen.

2. Voorbeeld: Tijdens een voetbalwedstrijd verbruikt het lichaam veel energie. Wanneer de energievoorraad op peil is, zou het lichaam normaal gesproken 1 tot 1,5 uur kunnen presteren. Een voetbalwedstrijd, inclusief warming-up, duurt al snel twee hele uren. Dit betekend dat in de rust nieuwe energie toegediend moet worden. PowerBar heeft daarvoor producten ontwikkeld die snel opneembaar zijn en dus zorgen voor een snelle aanvulling van de energievoorraad.

3. Als de energievoorraad leeg is, schakelt het lichaam automatisch over op het omzetten van spierweefsel naar brandstof. Dit wil natuurlijk niemand, want door te trainen worden spieren sterker en groter en dus worden prestaties beter. Het is dus erg belangrijk om na de work-out snel de energievoorraad aan te vullen zodat de spieren gespaard blijven. PowerBar beschikt over producten die ervoor zorgen dat het lichaam tijdens de herstellende fase géén spierweefsel verbranden maar de toegediende energie.

PowerBar 123 

Vocht
Vocht is erg belangrijk, niet alleen tijdens de training maar ook voor en na de tijd. Het begint al bij de voorbereiding. Vocht is een grote transporteur van brandstof in het lichaam, naast juiste voeding is genoeg vocht dus ook erg belangrijk. Tip: Om te meten of de hoeveelheid vocht in uw lichaam op het juiste pijl is, weeg uw gewicht voor en na de training. Bent u na de training lichter, dan heeft u te weinig vocht toegediend. Tijdens de work-out verliest het lichaam vocht wat weer aangevuld dient te worden, op deze manier kunt u meten of u genoeg vocht heeft toegediend!

Isotone
Hoe snel vocht opgenomen wordt in het bloed is afhankelijk van de voedingsstoffen. Als de voedingsstoffen in evenwicht zijn, wordt dit Isotone genoemd. In deze dranken is de verhouding tussen vocht en suikers in evenwicht. Wanneer er teveel vocht is vergeleken met het suiker wordt dit Hypotone genoemd. En wanneer er teveel suiker in verhouding met het vocht aanwezig is in de drank noemen we dit Hypertone. Uiteindelijk wordt alles opgenomen in het bloed, maar hoe meer Isotone de drank is, des te sneller het opgenomen wordt door de maag. De producten van PowerBar zijn zoveel mogelijk Isotone gemaakt zodat ze zo snel mogelijk opgenomen kunnen worden door de maag en energie kunnen leveren.

Snel opneembare sportvoeding
PowerBar denkt met de sporter mee. Wanneer is het makkelijk om voeding toe te dienen, in welke vorm is dat het makkelijkst en wat zijn de doeleinden. Tijdens het hardlopen is het erg lastig om een reep te eten, daarom heeft PowerBar de Powergel of HydroGel ontwikkeld. Deze producten zijn Isotone ontwikkeld, zodat er geen water bij gedronken hoeft te worden. Dit wordt als prettig beschouwen, de energievoorraad wordt vrijwel direct aangevuld en er treden geen problemen op zoals boeren en krampen. Met het toedienen van deze producten wordt voorkomen dat de man met de hamer langs komt, de dip!

Niet alleen tijdens sporten is energie dus belangrijk, maar ook vooral erna om de spieren te beschermen tegen afbraak. PeptiPlus is een topproduct voor na een work-out. De koolhydraten in de drank zorgen voor de energietoevoer en het eiwithydrolisaat zorgt voor het herstellen van spieren.

Bekende producten van PowerBar:

Voeding
Hydro Gel
- Power Gel
- Energize Wafer

Drank
- PeptiPlus
- IsoActive

Het is dus erg belangrijk om niet alleen voeding, maar ook het vochtpijl in orde te hebben. Prestaties worden beïnvloed als een van deze elementen niet in orde zijn. Dus drink genoeg, eet gezond en bewust en gebruik sportvoeding op de momenten dat het lichaam ze nodig heeft!

Medigros probeert haar klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Wij zijn continu bezig de webshop te verbeteren en uit te breiden met nieuwe producten. Zoekt u iets wat niet in de webshop staat? Twijfel geen moment en neem contact op met onze klantenservice via info@medigros.nl!

Bent u tevreden? Vertel het uw vrienden. Bent u ontevreden? Vertel het ons!