✓ Breedste online assortiment in sport- & medische artikelen, ✓ Leverbaar in NL, BE en DE, ✓ Bestellen op factuur mogelijk, ✓ Ook voor particulieren 

Push Braces bij Medigros

Steun & Bescherming - spieren en gewrichtenPush Braces

Tape, braces, gips of immobilisatie producten worden gebruikt in gevallen waarbij fixatie, stabilisatie en steun van spieren of gewrichten vereist zijn, hetzij bij voorkomen van letsel of bij de behandeling ervan. Een fysiotherapeut kan advies geven over welk product het beste is om in te zetten bij een bepaalde blesssure. De ondersteuning en bescherming die de verschillende producten bieden zijn nl. heel specifiek.

NEA International bv heeft 3 Push Brace profielen ontwikkeld:

- PUSH care (functiebehoud - pijnvermindering/stabilisatie)
- PUSH med (functieherstel - behandeling/voorkomen)
- PUSH ortho (functieverbetering - repositie/stabilisatie/compensatie functieverlies)

Push Braces zijn daardoor breed toepasbaar bij een grote verscheidenheid aan indicaties van letsel aan bijv. elleboog, enkel, hand, knie, pols, nek, rug en schouder (Brochure Push Braces). Een aantal kenmerken van de braces zijn: ze geven goede mobiliteit en bewegingsvrijheid in een actief leven, zijn comfortabel en makkelijk (zelf) aan te leggen, hebben een goede pasvorm, geven optimale steun, voelen als een verlengstuk van het lichaam en hebben een aantrekkelijke vormgeving.

Push MED Braces te koop bij Medigros

Van deze profielen heeft Medigros de Push MED Braces in haar assortiment. Deze zijn gericht op functieherstel, wat betekent dat de braces een oplossing bieden bij de behandeling en voorkoming van letsel aan het bewegingsapparaat. De ondersteuning en bescherming zijn van hoge kwaliteit en verlichten de pijn door de goede mechanische steun, waardoor het gewricht fysiek toch te belasten is.

De mate van druk en het sturen in de juiste stand (pronatie-supinatie) zijn instelbaar en ze hebben een goede pasvorm. Ze zijn zeer divers in te zetten bij een breed scala aan indicaties en gebruiksmomenten, ook voor langere tijd.

De braces zijn gemaakt van Sympress TM (Sympathetic Compression), een zeer comfortabel materiaal, wat zacht aanvoelt. De microvezel voert het vocht goed af, waardoor de huid droog blijft. Push combineert Sympress met bijv. Lycra, schuim of een siliconenapplicatie, materialen die bijdragen aan een prima pasvorm, een goed verdeelde compressie en comfortzones op gevoelige plaatsen en waarbij de stand van spieren en gewrichten wordt gestimuleerd om de juiste houding aan te nemen.

Push MED Braces zijn wetenschappelijk getest en zijn er voor de behandeling en het voorkomen van gewrichtsblessures aan bijv. elleboog, enkel, hand, knie, pols, nek, rug en schouder.

Op het YouTube kanaal van push.eu vindt u een groot aantal demonstratie filmpjes over Push Braces en het aanleggen ervan.

Braces kunnen in bepaalde gevallen de juiste steun geven om oefeningen goed uit te kunnen voeren, waardoor ondanks de blessure toch aan herstel en krachtopbouw gewerkt kan worden.