✓ Breedste online assortiment in sport- & medische artikelen, ✓ Leverbaar in NL, BE en DE, ✓ Bestellen op factuur mogelijk, ✓ Ook voor particulieren 

Redcord logo

Opleiding Redcord

 

 

In samenwerking met Redcord Nederland en Maas en Meer presenteren wij u de cursus Neurac 1.

 

Uit onderzoek is gebleken dat fysische inactiviteit of pijn snel kan leiden tot atrofie en krachtsverlies. Bij beweging kan dat leiden tot compensatie en overbelasting van andere delen van het lichaam. Hierdoor kunnen bewegingsdysfuncties en/of pijn ontstaan. Het Redcord systeem, “NEURAC TREATMENT” is gericht op het behandelen van het neuro-musculaire systeem op zodanige wijze dat kracht en bewegingsfuncties verbeteren. Redcord is een evidence based concept, gebaseerd op wetenschappelijke principes en gefundeerd met talrijke studies en publicaties.Neurac Treatment maakt gebruik van Redcord, het apparaat met de slings. In deze cursus Neurac 1 leert u in 2 dagen de basisbeginselen van de Neurac Treatment. Tevens is er mogelijkheid om later vervolgcursussen te gaan volgen.


Recent nog, bleek dat al na enkele dagen ziekenhuisopname de spierkracht, vooral bij oudere mensen, sterk verminderd was. Bij veel mensen komt deze verloren kracht maar moeizaam of zelfs helemaal niet meer terug. Het Redcord systeem biedt hierbij een oplossing. 

Redcord maakt gebruik van suspensie training, met behulp van instabiele koorden en het eigen lichaamsgewicht. Redcord is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie, zowel in therapie, fitness als bij topsport.

De behandeling start met het opzoeken van zogenaamde “Weak links”. Dit zijn afwijkingen in de biomechanische ketting, door verminderde stabiliteit, verminderde neuromusculaire controle of verminderde spierkracht. Zelfs bij topsporters zijn vaak “Weak links” aanwezig, vaak als gevolg van pijn, vermoeidheid, bewegingscompensaties etc. Op basis van deze tests wordt een behandeling of programma gestart. Dit programma bestaat uit gecontroleerde, pijnvrije oefeningen in de touwen.

De Neurac Treatment wordt gekenmerkt door: Lichaamsgewicht dragende oefeningen in de slings; Manuele verstoringen en vibraties in de slings; Gradueel oplopende weerstand; Pijnvrij oefenen.

 

Doelstellingen
Na afloop van de cursus:

Kent de cursist de achtergrond en het theoretische concept van de Neurac Treatment:

 

- Kan de cursist een onderzoek naar “Weak links” doen;

- Kan de cursist de principes van de Neurac Treatment toepassen op een casus;

- Kan de cursist een behandeling met gebruik van het Redcord systeem uitvoeren naar aanleiding van een gegeven casus.


Deze cursus kent geen formele toetsing. Als u alle dagen aanwezig bent geweest krijgt u het officiële en internationaal erkende certificaat.

 

Docent
Aernout Lubbers, gecertificeerd Neurac trainer. 

Investering
€ 555,00 incl. studiemateriaal, lunch en internationaal erkend certificaat

Locatie
Vestereynde
Sportlaan 10, 
9271 VN De Westereen

Accreditatie
20 punten voor register algemeen fysiotherapeut, sportfysiotherapeut en manueeltherapeut

 

Inschrijven voor de Neurac 1 cursus kan via deze link

 

Heeft u verder nog vragen over de Neurac therapie met Redcord? Neem dan gerust contact met ons op.