✓ Breedste online assortiment in sport- & medische artikelen, ✓ Leverbaar in NL, BE en DE, ✓ Bestellen op factuur mogelijk, ✓ Ook voor particulieren 

Enkelbrace

Enkels zijn een zeer kwetsbaar onderdeel van het lichaam. Dit maakt dat veel sporters enkelblessures oplopen. Om te voorkomen dat u een blessure krijgt is het dragen van een enkelbrace of sporttape een geschikt middel.

McDavid enkelbrace 195 is de meest verkochte in zijn soort. De enkelbrace kan ook uitermate goed in gezet worden om te blijven sporten ondanks dat u zwakke enkels heeft.
Enkel McDavid brace

Van hoog naar laag sorteren

1-18 of 21

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Enkelbrace

Een brace is er in heel veel verschillende soorten en maten. Voor elk apart lichaamsdeel is er een brace, daarnaast zijn er verschillende maten verkrijgbaar voor een juiste ondersteuning. Vaak wordt sporttape gebruikt als vervanger voor een brace, alleen is dit meestal niet de beste oplossing voor bescherming of ondersteuning. Tape heeft als groot voordeel dat het snel en makkelijk aangebracht kan worden zonder dat er speciale maten nodig zijn. Daarnaast is tape een product wat door een specialist aangebracht moet worden, wil het de juiste effecten geven.
Een brace is dus een stuk veiliger dan tape, het biedt een betere ondersteuning en bescherming doordat de druk wordt verdeeld over het lichaamsdeel en omdat het lichaamswarmte vasthoudt, bevordert een brace ook de bloedcirculatie. Dus is het nu verstandig om een brace te gebruiken of toch liever sporttape?

McDavid Enkelbrace 195

Medigros voert, omdat wij comfort en vertrouwen in een brace belangrijk vinden, de lijn van McDavid. Deze lijn bestaat uit verschillende soorten bandages. Een bekend product van McDavid is de ultralichte Enkelbrace 195, een van de meest bestelde bandages bij Medigros. Deze brace is favoriet vanwege het lichtgewicht weefsel. Doordat het ook over verstevigingsriempjes beschikt, kunt u terwijl u uw schoen aanheeft, beslissen of de brace strakker of juist losser moet. De brace heeft een maximaal beschermingsniveau bij matige enkelpijn, een chronisch zwakke enkel, een matige tot ernstige verstuiking en blessurepreventie.

Neopreen-vrije bandage 511

Een andere topproduct uit het assortiment van Medigros is de tweezijdig elastisch geweven McDavid Enkelbandage 511. In deze bandage is het neopreen vervangen door natuurlijk rubber. Het komt voor dat mensen een neopreen-allergie hebben, daarvoor heeft McDavid de enkelbrace 511 ontwikkeld. De brace voorziet nog steeds van goede bescherming en ondersteuning, maar wel in mindere mate. Daarom wordt het aangeraden de brace alléén te gebruiken als er baat is bij lichte ondersteuning en bescherming en niet bij ernstige verstuikingen of enkelpijn.

Stevige bandage

Eén van de meest stevige bandages van McDavid is model 199. Deze brace kent een beschermingsniveau 3 , wat inhoudt dat het de passieve weerstand van de enkel tot inversie verbeterd, door een verhoging van de totale stijfheid. Het beschermt chronisch zwakke enkels, matige tot ernstige verstuikingen, enkelinstabiliteit en werkt als blessurepreventie.

Heeft u last van een blessure, last van chronische pijn in gewrichten of spierblessures? Kijk dan ook eens in de categorie Fysio, wij bieden naast beschermingsproducten ook behandelproducten aan die kunnen helpen tegen pijn in spieren of gewrichten. U kunt bijvoorbeeld spieren sterker maken door elektrotherapie toe te passen. Door spieren sterker te maken verkleint u de kans op overbelasting op gewrichten, u kunt als het ware de aard van het probleem wegnemen.

Bent u opzoek naar producten die niet in onze webshop staan? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via info@medigros.nl. Wij streven ernaar onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn en zijn continu actief in het verbeteren van de webshop.