✓ Breedste online assortiment in sport- & medische artikelen, ✓ Leverbaar in NL, BE en DE, ✓ Bestellen op factuur mogelijk, ✓ Ook voor particulieren 

Sportverzorging

Waar wordt gesport, gebeuren ongelukken. Medigros heeft een breed assortiment sportverzorgingsproducten om voor, tijdens of na het sporten te gebruiken.

Het is belangrijk om een goede warming-up/cooling-down te doen om uw spieren op te warmen of te koelen.

Mocht u onverhoopt toch geblesseerd zijn geraakt, heeft Medigros de juiste producten om te revalideren.
Spierblessure

Van hoog naar laag sorteren

1-18 of 171

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Spierverzorging

Behandelen van spieren

Sporten draait om prestaties, en prestaties worden gehaald door de juiste verzorging van het lichaam, goede trainingen en een goede mindset. Aan de motivatie en trainingen van de sporter kan Medigros niet bijdragen, aan de verzorging wél. Verzorging van het lichaam bestaat uit meerdere aspecten, zoals voeding en spierverzorging. Dat laatste is waar Medigros tot zijn recht komt.

Spierverzorging is uiterst belangrijk bij sporters, zware inspanningen kunnen lijden tot blessures. Met de juiste verzorging, in samenwerking met de andere aspecten zoals voeding, bent u goed voorbereid op prestaties.

Naast goede sportvoeding is het gebruik van de juiste middelen sterk aan te raden. Voordat sporters inspanningen moeten leveren is het uiterst belangrijk dat zij hun spieren goed opwarmen. Dit doen zijn door een warming-up te doen in combinatie met het gebruik van warmte middelen, zodat hun spieren optimaal voorbereid zijn. Na inspanningen worden koelende middelen gebruikt om de spieren weer op lichaamstemperatuur te brengen zodat de doorbloeding gestimuleerd wordt. Al deze dingen hebben één ding gemeen, ze zorgen voor een goede doorbloeding en dus een juiste aanvoer van zuurstofrijk bloed. Eén van de bekendste merken die Medigros voert op het gebied van spierverzorging is Mueller.

Behandelen van blessures

Gebeurd het dan toch dat de sporter tijdens een inspanning een spierblessure oploopt, dan moet hij/zij deze op de juiste manier behandelen met de juiste producten. Hiervoor heeft Medigros een breed assortiment aan producten zoals Fit Sportbalsem en de Reflex Spray.

Na het direct behandelen van een blessure moet er ook nazorg worden geleverd. Dit wordt vaak gedaan door een sportverzorger of fysiotherapeut. Deze specialisten beschikken over de kennis van de juiste producten waarmee sporters hun blessures kunnen behandelen. De producten die veelal gebruikt worden door deze specialisten zijn te vinden in onze categorie Fysio.

Revalideren

Met revalideren wordt vaak de lange weg van het herstel van blessures of operaties bedoeld. Tegenwoordig zijn er producten op de markt die het revalidatieproces kunnen ondersteunen en versnellen. Hierdoor revalideert de patiënt/cliënt sneller en beter. De behandelingen die in de sportwereld worden toegepast zijn behandelingen met elektrotherapie en behandelingen met de Compri Cool.

Elektrotherapie stimuleert via stroomstootjes de spieren en vermindert na verloop van tijd de pijn in de geprikkelde zenuw. Deze therapie is erg geliefd in de sportwereld omdat de behandelde sporter naderhand erg enthousiast is over het herstel.

Compri Cool Cryo

Naast elektrotherapie is de behandeling van compressie en koeling tegelijk erg populair bij professionele sportclubs uit bijvoorbeeld de Eredivisie. De Compri Cool van Herzog is het product wat Medigros voor deze methode van behandelen aanbiedt. De combinatie van compressie en koeling zorgt voor geweldige revalidatie. Koeling gaat zwellingen tegen en compressie stimuleert de doorbloeding. De Compri Cool wordt toegepast bij zwaardere blessures zoals het afscheuren van knie- of enkelbanden. Hierbij ontstaat grote vochtontwikkeling in het pijnlijke gebied rondom de spieren of banden en wordt de doorbloeding van de spieren belemmerd. De toepassing van de Compri Cool gaat de ontwikkeling van vocht in het pijnlijke gebied tegen. Hierdoor wordt de belemmering van de bloedsomloop gereduceerd. Wanneer er dan ook nog compressietherapie wordt toegepast, is de circulatie van het bloed door de spieren optimaal. Dit resulteert tot de snelle afvoer van afvalstoffen en dus een sneller herstel.

Vragen?

Wilt u meer informatie over producten of bent u opzoek naar producten die niet in onze webshop staan? Neem dan contact op met Medigros via info@medigros.nl of bel +31(0) 852 737 410. Wij streven ernaar onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn en zijn continu actief in het vernieuwen en uitbreiden van de webshop.