✓ Breedste online assortiment in sport- & medische artikelen, ✓ Leverbaar in NL, BE en DE, ✓ Bestellen op factuur mogelijk, ✓ Ook voor particulieren 

Spierverzorging

Veel mensen hebben last van hun spieren en of gewrichten na een zware inspanning. Stijve spieren en pijnlijke gewrichten is geen prettig gevoel. Er zijn diverse middelen verkrijgbaar om snel te hertellen van spierpijn of om de gewrichtspijn (artrose) te verzachten.

FIT sportbalsem is een product wat veel in de sport wordt gebruikt tegen spierpijn, gewrichtspijn, schouderpijn, pijn in de onderrug, peesontsteking en slijmbeursontsteking. Bij een blessure is het belangrijk om eerst goed te koelen alvorens te starten met het smeren van een balsem of crème.

 =

Van hoog naar laag sorteren

1-18 of 45

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Spierverzorging

Spierpijn

Spierpijn onstaat meestal de eerste en/of tweede dag na een (zware) inspanning. Dit ontstaat doordat de spieren dusdanig ingespannen zijn, dat er kleine scheurtjes in het spierweefsel zijn ontstaan. De spieren voelen dan stijf, pijnlijk en zwak aan.

Spierpijn voorkomen

Voor het sporten

Spierpijn kan voorkomen worden door middel van niet alleen de 'standaard' activiteiten als een goede warming-up, cooling down, sportoefeningen opbouwen, masseren, rust en voldoende drinken. Maar kan ook voorkomen worden door een goede voorbereiding. Voor de warming-up is het verstandig om de spieren al warm te maken met één van de warmte middelen van Medigros, bijvoorbeeld de Perskindol active spray.

Tijdens het sporten

Tijdens het sporten is het belangrijk dat het vochtverlies wordt aangevuld door simpelweg veel water te drinken. Als je te weinig drinkt, komen de hartspieren en de bloedsomloop onder druk te staan. Simpel gezegd komt het er op neer dat het lichaam daardoor bij iedere hartslag minder efficiënt werkt. Als gevolg hiervan moet het hart sneller kloppen om de spiercellen in het lichaam van voldoende bloed te kunnen voorzien. Hierdoor neemt de bloeddoorstroming in de spieren af waardoor er een slechtere aanvoer van zuurstof en een verminderde afscheiding van afvalstoffen plaatsvindt

Ook is het belangrijk dat er tijdens het sporten, in geval van een pauze of even rust, de spieren ook warm blijven. Dit om de bloedcirculatie te stimuleren voor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen. FIT Sportbalsem is hier een product voor, deze balsem versnelt tevens het herstel bij blessures en kneuzingen.

Na het sporten

Spierpijn kan geminimaliseerd worden door bijvoorbeeld een goede cooling down, rekken en strekken, een hersteltraining en een sportmassage. Het inmasseren van NAQI Recovery Gel is hét product hiervoor.

NAQI Recovery Gel
NAQI recovery Gel is een product om spierpijn te minimaliseren/voorkomen na een zware inspanning. De hoogwaardige ingrediënten en samenstelling van essentiële oliën zoals eucalyptus, pepermunt, cipres, arnica en jeneverbes maakt de NAQI Recovery Gel zo effectief. Deze stoffen stimuleren de doorbloeding en aanvoer van voedingstoffen, zuurstof en vocht naar de plek waarop je de gel smeert. De afvalstoffen worden op deze wijze sneller afgevoerd waardoor de spierpijn niet of minder zal optreden.