✓ Breedste online assortiment in sport- & medische artikelen, ✓ Leverbaar in NL, BE en DE, ✓ Bestellen op factuur mogelijk, ✓ Ook voor particulieren 

Warmte middelen

Warmte middelen worden gebruikt om de spieren soepeler te maken en zorgen voor een goede doorbloeding van de (vermoeide) spieren. Intensieve inspanningen door spieren die nog niet goed warm zijn vergroot de kans op spierblessures.

Medigros biedt verschillende warmte middelen aan zoals de Hansaplast warmtepleister, de Fit sportbalsem en de Röwo warmte zalf.

Fit sportbalsem verkrijgbaar bij Medigros

Van hoog naar laag sorteren

16 artikel(en)

Goede warming-up vermindert de kans op blessures

Een veel voorkomend probleem omtrent blessures is een slechte warming-up. Een intensieve inspanning door een spier die nog niet goed warm is, geeft grote risico’s met zich mee. Spierweefsel kan beschadigen, oprekken of zelfs afscheuren, daarom is het uiterst belangrijk een goede voorbereiding te hebben op zware inspanningen.

Voorbeelden van warmte middelen zijn de Perskindol active gel en de rode Tijgerbalsem. Merken zoals Midalgan, Perskindol en uiteraard Mueller hebben producten die het opwarmen van de spieren voorafgaand aan een warming-up bevorderen. Kijk in de webshop voor de producten die bij u passen. 

Niet alleen met warmte middelen verkleint u de kans op  spierblessures, ook door koelende producten te gebruiken na de inspanningen verkleint u de kans op blessures. Spieren zijn erg warm na intensieve inspanningen, door deze af te koelen met koelingsproducten, en dan bedoelen we de balsems die ingesmeerd dienen te worden, wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Dit resulteert tot een goede afvoer van afvalstoffen uit de spieren en de actieve aanvoer van zuurstofrijk bloed waardoor de spier sneller kan herstellen.

Heeft u vragen over producten of bent u opzoek naar producten die niet in de webshop te vinden zijn? Neem dan contact met ons op via info@medigros.nl, wij streven ernaar onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn en zijn continu actief in het vernieuwen van de webshop.