✓ Breedste online assortiment in sport- & medische artikelen, ✓ Leverbaar in NL, BE en DE, ✓ Bestellen op factuur mogelijk, ✓ Ook voor particulieren 

Kinesiologische tape

De toepassining van Kinesiotape is uitgegroeid tot een zeer populaire behandelmethode. Deze wijze van tapen wordt ook veel gebruikt voor het corrigeren van de lichaamshouding en odeem-therapie. Maak ook gebruik van andere oefenmaterialen om goed te herstellen van een blessure.

Kinesiologische tape

Geschiedenis van Kinesiologische tape

Na jaren lang testen en verschillende wetenschappelijke studies is Dr. Kenzo Kase de officiële ontdekker / bedenker van de elastische tape methode genaamd “Kinesio Tex (het woord “Tex” staat voor textiel). Vanaf dat moment (jaar 1979) is de Kinesiotape methode steeds verder uitgegroeid tot een wereldwijde behandelmethode voor veel sporters die geblesseerd zijn. Naast blessure herstel wordt deze wijze van tapen ook veel gebruikt voor het corrigeren van de lichaamshouding en odeem-therapie. Kinesiotape is dus een product welke op veel verschillende manier kan worden toegepast.

Waar dient u op te letten bij de aanschaf van Kinesiologische Tape?

Voorheen werd de aanschaf van Kinesiologische tape vergoed door de zorgverzekeraar. Echter is dit tegenwoordig niet meer het geval. Als particulier dient u nu zelf de tape aan te schaffen. Een juiste prijs,  kwaliteit verhouding van de Kinsiologische tape is voor u dus van groot belang. Er zijn veel verschillende soorten Kinesiotape op de markt verkrijgbaar. En wat maakt de één beter dan de andere? Er zijn aantal aspecten waar u op dient te letten bij het aanschaffen van de tape. Hoe lang plakt de tape op uw lichaam? De gemiddelde betere kinesologischetape blijft 4 a 6 dagen plakken. Afhankelijk van u type huid en activiteiten welke u verricht ermee verricht. Naast de plaksterkte is de elasticiteit van de tape ook van groot belang. Dit maakt dit type tape ook zo speciaal. De rek van de tape is vooral na het dragen van een langere periode van groot belang. Mocht de elasticiteit van het product snel afnemen tijdens het dragen op uw huid dan zal dit van invloed zijn op de werking ervan. De betere kinesiologische tapes behouden over een langere tijd haar rekbaarheid. Uiteraard is de aanschaf prijs voor de tape ook van groot belang. Medigros streeft naar een zeer scherpe prijsstelling voor haar producten. Naast de voordelige aanschaf prijs heeft Medigros ook een zeer voordelige verzendprijs.

Medigros heeft twee merken kinesiologische tape in haar assortiment. Zowel Curetape (de nummer één tape van Nederland) als een goed alternatief Skintape. Curetape is al geruime tijd marktleider op het gebied van Kinsiologische tape in de Nederlandse markt. Beide tapes zijn van uitstekende kwaliteit en zeer goed geprijsd.

Medical Taping tegen hooikoorts

Een bijzondere en vrij nieuwe toepassing van medical taping is de behandeling van hooikoorts. De Medical Taping wordt (vaak éénmalig) aangebracht op de borst en de rug. Deze beïnvloedt de hulpademhalingsspieren en via het zenuwstelsel het longgebied. De tape blijft ongeveer een week op het lichaam, maar de effecten van de taping werken langer door.

Meestal is één keer tapen voldoende. Het reduceert de klachten voor langere tijd. U zult hiervan snel de voordelen ervaren.

Het advies is om de behandeling in het begin van het hooikoortsseizoen te laten plaatsvinden voor zo min mogelijk klachten. Wanneer dat is, hangt af van de pollen waarvoor je allergisch bent. Mocht u tijdens het seizoen last krijgen kunt u een ook afspraak maken bij een (sport)masseur of Fysiotherapeut die gespecialiseerd is in medical taping. Mocht u advies willen neem dat gerust contact met ons op.

Een éénmalige toepassing van medical taping kan al zorgen voor een klachtenvrij hooikoortsseizoen. Deze manier van tapen kan ook verlichting brengen bij COPD.

Medigros levert verschillende producten op gebied van medical taping, namelijk Curetape Kinesiologische tape en Skintape Kinesiologische tape.Medigros is een goedkope Sport en Medische groothandel met een uitstekende kwaliteit en een breed assortiment sport en medische producten.